Maatwerk doseermachine voor het doseren van deeg

De vraagstelling was een doseerinstallatie voor het nauwkeurig en meervoudig toevoegen van deeg in een bakvorm. De oplossing! Een maatwerk doseermachine voorzien van 8 doseerpompen.

De klant kwam met een vraag over de mogelijkheden van het ontwikkelen van een meervoudige doseerinstallatie voor het toevoegen van deeg in een bakvorm.

De geleverde oplossing!
Een meervoudige ADLP Multidose speciaal ontworpen op wens van de klant. De ADLP Multidose is voorzien van 8 doseerpompen en verbonden aan een 100 liter product trechter.

De ADLP Multidose doseert voor deze klant 8 x een ingestelde hoeveelheid deeg in een bakvorm. Van belang is de juiste hoeveelheid te doseren met een hoge herhalingsnauwkeurigheid, die ervoor zorgt dat de kwaliteit van het uiteindelijke product constant is. Ter voorkoming van vervuiling van het frituurvet is het van belang dat de dosering niet naloopt, wat vervuiling van het frituurvet ernstig versneld. De pneumatisch sluitende vulnozzles zijn geplaatst op een pneumatisch pendelende constructie. Tijdens het vullen en doseren bewegen de vulnozzles boven de bakvorm. Na het vullen en doseren bewegen de vulnozzles weg van de bakvorm, waardoor het continue transportsysteem de bakvorm veilig verder kan transporteren.

De ADLP Multidose doseerinstallatie

De ADLP Multidose is een speciaal ontwikkelde doseerinstallatie voor het doseren van additieven of producten in het bewerkingsproces of de verpakkingsmachine. De uitvoering van de gehele installatie wordt in overleg met de klant geheel naar wens ontwikkeld en gebouwd. De doseermachine wordt uitgevoerd met standaard beschikbare of speciaal ontwikkelde doseersystemen. Alles afgestemd op het product en de wensen van de gebruiker.

afvulmachine. vulmachine. doseermachine, doseerinstallatie, doseerpomp

Wij zijn graag bereid een inventarisatie te maken van de mogelijkheden van het doseren of toevoegen van producten in uw proces of verpakkingsmachine.
Bekijk alle gegevens van de ADLP Multidose doseerinstallatie. Tevens kunt u op deze pagina een video bekijken van de doseerinstallatie uitgerust met 8 doseerpompen.

Mocht u interesse hebben om uw product met ons te bespreken, dan kunt u direct contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@afvulmachines.com. Eenvoudig informatie aanvragen kan ook via ons contactformulier.