Doseerinstallatie voor het afvullen van meel uit big bag in 10-25 kg zakken

WEGEN EN DOSEREN! Vraagstelling: meel vanuit big bag in 10-25 kg zakken verpakken. De geboden oplossing: Big bag handlingsystem daaronder de doseerinstallatie met weegfunctie. De perfecte oplossing voor het ompakken van product uit big bag in zakken.

Doseermachine ADLP-AD1 voor het ompakken van product uit big bag in 10-25 kg zakken.

ompakken, doseerinstallatie, afzakinstallatieDe vraagstelling van de klant was om meel vanuit een big bag te verpakken in 10-25 kg zakken.

Het product, in dit geval meel, komt uit het proces in een big bag. De big bag wordt op de doseerinstallatie geplaatst. De bigbaghouder is aan de onderzijde voorzien van een afsluitschuif. De schuif kan handmatig worden geopend, waarna het product in de doseerschroef komt. De doseerschroef is snelheid geregeld. De zak wordt handmatig met een zakkenklem aan de weger gehangen. Na het starten van de doseer-/weeginstallatie zal de doseerschroef met hoge snelheid de zak vullen met meel. Voor het nadoseren zal de doseerschroef net voor het bereiken van het eindgewicht in snelheid minderen. Het uiteindelijk afgevulde gewicht wordt door de weger gecontroleerd. Eventueel kan de controller de na-val van het product automatisch berekenen.

Optioneel is de doseerinstallatie te voorzien van een industriële pc. Hiermee kunnen de afvulparameters en afvulgewichten worden vastgelegd in een recept, waardoor er later makkelijk kan worden gereproduceerd. Een rapportage van de afgevulde gewichten voor de kwaliteitsbeheer, track and trace en het printen van labels behoren tevens tot de mogelijkheden.

Wegen en doseren! Meer info over het afzakken en afvullen van poeders en granulaten is te vinden op onze website: Poeders en granulaten afvullen